Instal·lar un antivirus

Instalar un antivirus

Instal·lar un antivirus ja fa anys que no és una opció. Les accions dels hackers de tota mena, el codi corromput que circula per internet, l’augment massiu de dades informàtiques han creat un ecosistema favorable pel naixement i proliferació de fauna informàtica de tota mena, amb major o menor grau de malignitat. La seguretat informàtica i la privacitat estan en el centre de tots els debats sobre les complexes relacions entre ètica, poder i tecnologia.

Què són i com funcionen els virus informàtics

Un virus informàtic és una aplicació o codi malintencionat que es fa servir per executar activitats destructives en un dispositiu o xarxa local.

Hi ha diferents tipus de virus, depenent de la part de l’ordinador o xarxa que afecten o de les conseqüències que provoquen:

  • Virus al sector d’arrancada, generalment introduïts a través d’un llapis de memòria manipulat, que arriben a inutilitzar els equips.
  • Scripts, o fragments de codi malintencionat, que fa executar ordres no desitjades.
  • Segrestadors del navegador, que canvien la configuració de la vostra aplicació per navegar, i us fan anar a adreces no volgudes.
  • Virus residents, que s’incrusten a la memòria de l’ordinador i s’activen en una data o moment predissenyat pel hacker que l’ha dissenyat.
  • Virus d’acció directa, que s’activen de seguida que un usuari posa en acció una ordre aparentment innòcua, però que en realitat ha estat infectada des de fora.
  • Virus polimòrfics, que són, de fet, una barreja orientada a dificultar la feina dels antivirus mitjançant tàctiques de camuflatge o distracció.
  • Altres virus, com els que s’escampen amagats en macros creades en els programes més habituals d’ofimàtica, els virus multipartits que es multipliquen a ells mateixos o els virus orientats a la infecció d’arxius específics.

Els virus informàtics poden fer malbé el sistema local de fitxers, robar dades, interrompre serveis, descarregar més malware o qualsevol altra acció que estigui codificada al programa. Molts virus simulen ser programes legítims per convèncer els usuaris que els executin al dispositiu, inserint així la càrrega útil del virus.

Què són i com funcionen els antivirus

Un antivirus no és altra cosa que un programa informàtic que es fa servir per localitzar, identificar i eliminar virus informàtics. El seu objectiu és garantir i mantenir un nivell de seguretat òptim en el teu sistema i/o en la teva xarxa local. Sovint s’activen automàticament en iniciar l’ordinador i després actuen en segon pla per garantir la seguretat durant tot el temps d’activitat de les màquines.

Aquests programes integrals de protecció lluiten contra el malware, com cucs, troians i programes espia, i a més poden oferir protecció addicional, com barreres de protecció (firewall) personalitzables i bloquejos de llocs web sospitosos.

Diferents tipus d’antivirus

Hi ha antivirus online, que requereixen ser activats a un ordinador extern a través d’Internet i offline, que estan instal·lats al teu sistema o xarxa, o en algun perifèric que hi està connectat, com ara discos durs, llàpissos de memòria o altres.

També hi ha antivirus actius, que s’activen sense la intervenció directa de l’usuari, i els passius, que requereixen una ordre específica per posar-se en marxa.

La nostra opció: Solucions ESET per empreses

L’aposta d’Internovatec aquesta marca d’antivirus està justificada. Ja fa molts anys que en som distribuïdors. Els instal·lem amb la total certesa de la seva eficàcia, i ho fem amb una confiança absoluta. Hi ha molts antivirus al mercat, i molts d’ells actuen de manera especialitzada sobre determinats tipus de virus, o en determinats contextos. ESET té solucions de tota mena, des de l’antivirus clau anglesa fins al més sofisticat dels antivirus especialitzats en les més complexes bretxes de seguretat. Tots són útils per la gairebé totalitat de tipus de virus que hi ha, i s’actualitzen sovint per detectar, identificar i eliminar els nous que van apareixent. Funcionen amb tota mena de sistemes informàtics que corren amb Windows o MacOs. A més són ràpids i lleugers. Instal·lar un antivirus ESET protegeix el teu equip totes les hores del dia tots els dies de l’any. Instal·lar un antivirus ESET és sempre una garantia.

Què heu de fer per estar protegits amb solucions ESET

Si voleu informació o assessorament sobre la protecció dels vostres equips, i voleu instal·lar un antivirus d’allò més competitiu, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *