El manteniment informàtic

El manteniment informàtic/El mantenimiento informático

El manteniment informàtic no és un luxe ni un caprici. Qualsevol empresa és un sistema conformat per diferents funcions articulades. La producció, l’administració, el màrqueting constitueixen un conjunt d’engranatges que asseguren que els resultats de l’empresa s’ajustin als objectius fixats. El sistema informàtic, pel seu caràcter instrumental, és fonamental en l’assoliment dels objectius de l’empresa. Que estigui ben engreixat i funcioni sempre com cal és bàsic, és una necessitat exigida pel bon funcionament de la resta de sistemes de l’empresa.

Què és i què busca el manteniment informàtic

Ja hem definit una manera de funcionar de la nostra empresa, i ja l’hem informatitzat. Hem comprat un seguit d’aparells i de programes que asseguren que tot rutlli. Fins i tot hem format el nostre personal, i hem definit els protocols que regiran la manera de fer que tot vagi com una seda. Estem satisfets per la feina feta, però de sobte… una peça del nostre maquinari s’espatlla, un programa es desactualitza, una configuració s’altera o algun dels departaments de la nostra empresa ens demana una modificació o ampliació de les prestacions del nostre sistema informàtic. Enteneu ara perquè cal dur a terme un bon manteniment informàtic per garantir un correcte funcionament de la nostra empresa?

El manteniment informàtic és el conjunt d’actuacions que busquen que el nostre maquinari i programari (el hardware i el software) de la nostra empresa estiguin sempre en condicions de respondre a tot allò per a què van ser dissenyats. Perquè hi ha poques coses a la vida que evolucionin tant i tan de pressa com la informàtica.

Què cal fer per assegurar un bon manteniment informàtic

Ja hem dit que el manteniment informàtic, de fet, consisteix en un conjunt d’accions. Les duen a terme els tècnics de manteniment informàtic. Bàsicament consisteixen en:

 • Revisar periòdicament els equips, assegurant que funcionen a ple rendiment i amb els programes actualitzats.
 • Supervisió i reparació física dels equips -ordinadors, impressores, escàners, perifèrics,…- i servidors.
 • Seguretat informàtica, és a dir, instal·lació dels sistemes de protecció i antivirus exigits per cada tipus de negoci, tant als equips com a la xarxa.
 • Backups o còpies de seguretat o de suport, minimitzant les conseqüències de qualsevol incidència o atac.
 • Gestió interna i externa de la informació. Les exigències legals de privacitat i gestió de les dades són cada dia més contundents, tant per garantir els drets dels usuaris i de les usuàries, com per minimitzar les conseqüències dels atacs i les incidències. Gestionar la manera com flueix la informació dins de l’empresa és avui dia una exigència que no es pot desatendre.
 • Renovació de les llicències dels programes i mantenir en vigor les de les aplicacions.

Podeu llegir aquest article sobre les recomanacions de Xarxanet a entitats i associacions pel que fa a la permanent actualització dels seus sistemes.

Tipus de manteniment informàtic

No totes les empreses tenen les mateixes necessitats, ni tenen per què mantenir els seus equips i programes de maneres similars. Però en general totes has d’assegurar un manteniment que asseguri:

 • La previsió. Mitjançant eines específiques de diagnosi, es detecten els errors abans que es produeixin, avençant-se als errors.
 • La prevenció. Consisteix a mantenir els equips en òptimes condicions, a fi de reduir els errors i allargar la vida útil dels equips.
 • La correcció. Quan es presenta una incidència o error, s’apliquen les accions correctives necessàries per aconseguir retrobar la normalitat de funcionament del sistema.

Avantatges de fer un bon manteniment informàtic

Els beneficis de tenir ben dissenyats els protocols de manteniment informàtic són obvis. No només garanteixen rapidesa i eficàcia quan venen mal dades. També salvaguarden la tranquil·litat i l’eficàcia del conjunt de membres de l’empresa, tant dels elements directius com dels treballadors i les treballadores. Aquests elements també acaben repercutint d’una o altra forma en la qualitat final dels productes oferts o dels serveis prestats.

Què us oferim a Internovatec

 • T’oferim un servei adaptat a les teves necessitats, perquè tu puguis dedicar-te del tot als objectius centrals del teu negoci. T’estalviaràs mals de cap derivats del mal funcionament del teu sistema informàtic.
 • Ho farem tant de manera presencial com remota, depenent de les característiques de les incidències que aconsellen la nostra presència.
 • Posarem tot el nostre esforç en ajudar-te a automatitzar processos i reduir temps. Això repercutirà positivament en els teus costos i optimitzar els teus resultats.
 • T’oferim les millors eines de protecció, seguretat i diagnosi perquè tot vagi com una seda.

Si consideres que tenir una atenció integral a les teves necessitats informàtiques és bo per a la teva empresa, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *