La teva web amb el teu domini

La teva web amb el teu domini/Tu web con tu dominio

La teva web amb el teu domini és un objectiu al teu abast. Però cal que tinguis presents uns quants elements que n’assegurin un bon resultat.

Necessites un pla

Ja sé que diuen que la vida és allò que passa mentre no fas plans. I potser és una frase certa, però no de manera absoluta. Si es vol arribar a algun objectiu que requereixi de fites, aleshores cal un pla. Eliminar les sorpreses és fonamental en una feina estructurada. Si necessites una web per al desenvolupament de la teva marca personal, de la feina com a professional o per al teu negoci, per petit que sigui, has de saber per a què la vols. Definir si el teu espai ha de servir per donar a conèixer una marca, per vendre, per generar adhesions o per crear lligams és fonamental. I cada un d’aquests objectius requereix d’estratègies diferents per a poder ser assolits.

D’altra banda, posar aquestes fites en un calendari és, també, una tasca fonamental. Establir la data de publicació de la web, i construir un cronograma d’accions cap enrere és una bona manera de fer-ho. Això permet complir amb els compromisos establerts amb tu mateix, però també amb totes les persones a qui has donat expectatives.

Finalment, posar xifres als objectius que has definit és la darrera obligació de qualsevol projecte web seriós que és millor definir abans de que la web sigui publicada. Tots aquests elements, descrits en un document de treball breu i funcional, permeten no perdre de vista els motius que t’han provocat la convicció que et cal la teva web amb el teu propi domini. I constitueixen, també una bona presentació -com una tarja de visita- per presentar la teva web als clients i proveïdors abans del naixement de la pàgina.

El millor allotjament per a la teva web

Amb el pla fet, ja pots començar la feina, o més aviat continuar-la. Ara el que et toca és buscar-li el millor allotjament per quan vingui. Ja hem parlat de què és un hosting o lloc on la teva web treballarà pels teus objectius personals o professionals. N’hi ha de molts tipus. Si, com pressuposem, no ets un tauró de les finances, no tindràs capacitat per a disposar dels recursos propis per solucionar la complexitat de tots els problemes que es deriven de la teva presència a Internet.

El millor allotjament per a tu és, doncs, el que millor respon a les teves necessitats. Ja sabem que això és una veritat òbvia, però resistir a les pressions de grans empreses que ofereixen serveis de creació en massa de webs i ofereixen ajuts a distància és una necessitat si no disposes del temps o dels recursos per satisfer la gestió de la teva pàgina. Per a tu, la proximitat i la confiança són elements fonamentals. Perquè ningú no confiaria en un metge de capçalera que no fos un metge a l’abast.

Empreses creadores de pàgines web

A l’hora, o immediatament després, et cal dissenyar la teva pàgina. Aquí juga la complexitat i la necessitat de singularitzar la teva presència a Internet, més que no pas els coneixements. Els gestors de continguts, amb WordPress al davant, permeten que d’una manera molt intuïtiva gairebé tothom es pugui construir la seva web. De fet, fer-ho és una feina apassionant. Tant que moltes vegades arriba a substituir les energies que en realitat s’haurien de dedicar al projecte que ha originat la necessitat de tenir una web.

És per aquest motiu que recomanem amb fervor que confiïs aquesta feina a una empresa de la teva dimensió per poder atendre a aquestes dues exigències. Fer una web senzilla que s’assembla a moltes altres webs és senzill. Però atendre a la complexitat i a la necessitat de singularitzar-te és més fàcil si treballes amb gent que t’entengui i es posi al teu nivell per ajudar-te a assolir els teus objectius, personals o professionals.

La teva web als buscadors

Una vegada tens resolts els aspectes d’imatge i allotjament cal que et plantegis una bona estratègia de continguts. Avui tothom parla de SEO, com si fos una mena de llenguatge només a l’abast dels bruixots del segle XXI. Aparèixer als buscadors és una necessitat, sobre tot a Google, que concentra més del 90% de les cerques que es fan al nostre país. Sovint pensem que definir les paraules clau és una feina que ha de respondre a les exigències del famós algoritme secret i mutant de Mr. Google. Però, de fet, aquestes paraules han de connectar directament amb la conducta, la sensibilitat i els coneixements dels nostres clients i usuaris.

No hi haurà mai bons resultats en la teva presència als buscadors si aquesta no està treballada per gent capaç de compartir els teus objectius i amb l’empatia que cal per posar-se en la pell de la gent que tu vols que conegui els teus serveis o que consumeixi els teus productes.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *